Ofcourse - De ondernemende accountant

 

topheadertekst

deondernemerheader

 

 

 

 

 

 

Starten van je eigen bedrijf

Denk je na over het starten van een eigen bedrijf? Of ben je net gestart? Gefeliciteerd! Veel mensen zien kansen, en jij hebt ‘m gegrepen. Dat is een eerste stap. De volgende stap is het creëren van waarde. Dat wil zeggen, omzet, inkomsten, maar ook ondernemen op een manier dat bij jou past.

Belastingen

Als startende ondernemer in een eenmanszaak of vof, kun je in aanmerking komen voor aantrekkelijke fiscale regelingen. Je zult in eerste instantie per kwartaal omzetbelasting betalen en per jaar inkomstenbelasting. Heb je vragen over je BTW-aangifte of je inkomstenbelasting? Neem dan contact met ons op. Veel vragen kunnen we waarschijnlijk in een eerste kennismaking al voor je beantwoorden. Ook voor vragen over de oprichting van een (stamrecht) BV kun je vanzelfsprekend bij ons terecht.

Financieel inzicht en uitzicht

Het is handig als je start met je bedrijf, een ondernemingsplan op te stellen. Voor jezelf hoeft dit echt niet een heel uitgebreid papieren verhaal te zijn, een A4 is soms al voldoende. Het helpt je jouw verkoopverhaal scherp neer te zetten en geeft je inzicht in je benodigde omzet per maand. Een financieel plan bestaat in totaal uit vijf begrotingen, waaronder een begroting van je privé-uitgaven, liquiditeitsbegroting (inzicht in hoeveel je maandelijks ontvangt en uitgeeft) en een exploitatiebegroting (welke omzet heb je nodig om je kosten te dekken). Overzicht creëren in financiën is het fundament van je onderneming. Wanneer je een financiële planning hebt, haal je meer uit je onderneming en het helpt je om rustiger en proactiever te ondernemen.

Administratie

Er zitten wettelijke eisen aan je bedrijfsadministratie. Je moet bijvoorbeeld je administratie minimaal 7 jaar bewaren en je factuur moet bepaalde gegevens vermelden. Niet jouw favoriete bezigheid? Of Course kan de gehele administratie voor je regelen.

Ontmoet andere ondernemers

In het Ondernemershuis Houten organiseren we regelmatig ondernemerslunches. Een informele gelegenheid voor jou om andere ondernemers te ontmoeten en je eventuele vragen te stellen. Wil je meelunchen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we nodigen je uit voor de eerstvolgende ondernemerslunch.

Spreekuur Ondernemershuis Houten

Tevens biedt het Ondernemershuis Houten, iedere dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.00 uur, een spreekuur om met één van de adviseurs te sparren. Geef van tevoren aan waar jouw specifieke vraagstelling om draait, dan kunnen zij dit goed afstemmen. E-mail je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Share
Google