Ofcourse - De ondernemende accountant

 

topheadertekst

Belastingadvies

 

 

 

 

 

 

Overdracht en Overname

De adviseurs van Of Course zijn zeer ervaren en hebben al een groot aantal overnames succesvol begeleid in uiteenlopende branches. We maken bedrijfswaarderingen, zijn financieel adviseur in de afhandeling, bewaken de voortgang en we zijn gecertificeerd mediator.

Het proces

Het proces van een overdracht en overname verloopt altijd anders. Dit betreft niet de juridische en financiële stappen die gezet moeten worden, maar de communicatie gedurende het proces en eventuele emoties, die ontstaan. Daarom is het van belang een ervaren adviseur te hebben, die je ondersteunt in dit proces. Dit kan als adviseur namens jou of als mediator voor beide partijen.

Bedrijfswaardering

Op basis van cijfermateriaal van de onderneming wordt door Of Course een onderbouwde inschatting gemaakt van de waarde van de te verkopen of te kopen onderneming. Hiervoor kunnen vele methoden worden gebruikt. Belangrijk is dat bij de waardebepaling rekening gehouden wordt met wat soortgelijke bedrijven ‘in de markt doen’. De waardebepaling vormt de basis voor de in overleg met jou als ondernemer vast te stellen vraag of biedprijs.

Fiscale zaken

Als je je bedrijf overdraagt, krijg je te maken met de belastingdienst. In geval van een eenmanszaak of VOF ziet de belastingdienst dit als staken van het bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om direct af te rekenen, maar er zijn ook manieren om de heffing uit te stellen. We adviseren je graag hierover. Bij de BV is het de vraag, wat je precies verkoopt; de aandelen of de activa en de passiva. Bij aandelentransactie is het ook nog van belang of je de BV zelf verkoopt of via een holdingstructuur. We nemen de mogelijkheden graag met je door.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share
Google